Blog

6 SEO tips om te knallen met jouw website

22 juli 2020 • 8 min leestijd
SEO tips | Het Content Team

Met SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd, wordt jouw website beter vindbaar in zoekmachines. Om goed zichtbaar te zijn is het van belang dat je website voldoet aan een goede techniek, knettergoeie content en online autoriteit. We geven je 6 SEO tips om te knallen met jouw website.

1. Word vriendjes met BERT

BERT is een update in het algoritme van Google. De afkorting staat voor Bidirectional Encoder Representations from Transformers en het houdt in Google je (website)content ‘menselijker’ beoordeelt. Oftewel, het algoritme begrijpt natuurlijke taal beter en is in staat verbanden te leggen tussen woorden.

Voor jouw content betekent dit dat doelgericht schrijven van nog groter belang wordt dan dat het al was. De context van een zoekopdracht staat centraal en teksten die antwoord geven op vragen krijgen een hogere positie in de zoekresultaten. Door teksten in te richten met BERT in het achterhoofd, verhoog je de gebruiksvriendelijkheid van je website. De hoogste tijd dus om aan de slag te gaan met content! Wil je meer weten over dit onderwerp, lees dan het blog over BERT.

2. EAT je misselijk

De afkorting E-A-T staat voor: Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness en het beschrijft het belang van backlinks in Google om hoger te ranken in de zoekmachine. De kwaliteit en de kwantiteit van links zijn een belangrijk middel om de autoriteit van een website te bepalen. Wanneer je gebruik maakt van links, zorg dan dat je enkel met betrouwbare bronnen werkt van websites met een hoge autoriteit (in jouw branche).

3. Ga voor de allerbeste content

Het belang van kwalitatieve content is enorm. Hoe hoger de kwaliteit van de content op je website, hoe meer traffic je genereert.

  • Voorkom dubbele content op je website. Voeg content samen die bij elkaar past en schrap onnodige teksten
  • Identificeer slecht presterende pagina’s in Google en voer een verbeterslag door
  • Ga opzoek naar je best presterende pagina’s in Google en benut deze nog meer door extra zoekwoorden en -vragen toe te voegen
  • Investeer in betere content en laat pagina’s schrijven door experts

4. Realiseer een mobile first webdesign

Een mobielvriendelijke website is tegenwoordig de norm. Je wilt namelijk wel dat je doelgroep je website ook op hun mobiele telefoon goed kan zien. Met Mobile First wordt bedoelt dat de mobiele versie van een website ook gebruikt wordt om de ranking van de pagina te beoordelen. Er worden tegenwoordig veel meer zoekopdrachten via een smartphone uitgevoerd dan op de desktop. Als je dus hoger wilt ranken is het van belang dat je een mobile first webdesign realiseert en deze SEO optimaliseert.

5. Focus op lokale SEO

Veel mensen zoeken voortaan op ‘local’ en ‘near me’ in combinatie met shorttail zoekwoorden. Dit omdat veel mensen een zoekopdracht uitvoeren via hun mobiele telefoon.  Door te focussen op ‘lokale’ SEO zorg je ervoor dat je gevonden wordt zodra jouw doelgroep op zoek gaan naar iets wat jij verkoopt. Hieronder een paar SEO tips:

  • Vermeld je NAW-gegevens op je website
  • Zorg dat je Google Mijn bedrijf-pagina up to date en volledig is
  • Maak content met zoekwoorden van de plaats waar jouw bedrijf zich bevindt (Marketing bureau Eindhoven)
  • Doe aan linkbuilding. Genereer links op relevante externe websites. Heb je een interieurzaak in Eindhoven? Probeer dan een link te krijgen in artikelen als ‘De mooiste interieurzaken van Eindhoven’.

6. Vergeet structured data niet

Structured data is het begrijpelijk maken van content voor zoekmachines door je content te markeren met een stukje code. Door het toevoegen van deze stukjes code begrijpen zoekmachines beter waar een pagina over gaat en hoe deze is opgebouwd. Het resultaat? Een hogere ranking.  Twee belangrijke veranderingen op het gebied van structured data:

  • Er staan minder sterren (rich snippts) in de SERP (search engine results page, zoekresultatenpagina). Google laat enkel nog reviews zijn bij schema van het type ‘product’
  • Er worden nieuwe rich snippets toegevoegd aan de SERP. Namelijk het tonen van een FAQ en bijbehorende antwoorden.

Aan de slag met deze SEO tips?

Maar kun je wel wat extra hulp gebruiken? Twijfel jij aan de prestaties van jouw website? Heb je nieuwe content nodig of heb je andere vragen? Wij staan voor je klaar!

Neem volledig vrijblijvend
contact met ons op